Очакваме новият Jeep Wrangler в шоурумите през април 2019

jeep wranglerСлед разговор с дилърите на Fiat-Chrysler има информация, че дългоочакваната поява на новия Jeep Wrangler ще се състои следващия месец – април 2019 г. За момента всички прототипи са били показвани само с камуфлаж и само можем да гадаем за точните извивки и визия. Производството на легендарните джипове ще стартира през четвъртото тримесечие на тази година.

Лесно е да се приеме, че пикапът Jeep ще има същите три варианта на двигателя като останалата част от серията – 268-конски сили, 2.0-литров турбо четирицилиндров двигател, 3.6-литров Pentastar V6 с мощност от 285 к.с. и 3.0 EcoDiesel V6. Изпълнителният директор на Fiat-Chrysler Серджо Маркионе заяви, че очаква да види 100 000 Wrangler пикапи, продавани всяка година, което е около 56% от текущия американски и европейски обем на Wrangler.

Jeep правеше пикапът Comanche до 1992 г., но беше базиран на моделът Cherokee; последният пикап на Wrangler е бил през 1986 – CJ-8 Scrambler. През април 2019 г. натовареният с товари Wrangler ще влезе в разрастващ се сегмент и ще се забърква с Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma, Honda Ridgeline и Nissan Frontier, както и многоочакваните Ford Ranger и чисто нов Frontier. Wrangler ще бъде единственият член на клуба, който обаче ще предложи кабриолет.

Един коментар към “Очакваме новият Jeep Wrangler в шоурумите през април 2019”

  1. Wrangler-a е последния останал качествен Jeep на пазара, Cherokee отдавна залезе за жалост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *